Yazı boyut :

ERBAİN-İ ŞERİF USUL VE MÜJDELERİ

Resulullah Sallallahu Aleyhi Ve Sellem buyurdu ki,
Men İhlasallahu Teala, erbaine leyleten ve firü’yete erbain sabahen zuhurat lehu min kalbihi ala lisani yenabiğ-ül hakiym” Sadaka Resulullah Fi makal
Bu Hadis-i Şerif’de bahsedilen samimiyet ile kırk gün zarfında gayretle cihad eden kimselerin saadeti bizim saadetimiz olacağını Resulu Ekrem Aleyhisselam işaret buyurmuştur. 124 bin Enbiya ve Mürselin-i Kiram Hazeratı dahi, ömür ve hayatları boyunca, bu Erbain-i Şerif'i terk etmemişlerdir.

Seyyid-i Kainat Aleyhisselam’da Hira Mağarası’nda Cenab-ı Hakk’ın emri üzerine tekrar tekrar erbain ile meşgul olmuşlardır.

Bu zamanda ve hali hazırda da, Seyyid-i Kainat Aleyhisselam Hazretleri'nin emri ve işareti üzerine bu kutsal (mukaddes) vazife ile memur olan yirmi beş bin Ricalullah-i Kiram vardır. Ve bunlar bir mübarek makamda bir araya geleceklerdir.

Ümmet-i Muhammed'i, Hak yoluna ulaştırmaya ve saadetlerine aracı olan pek büyük hizmetlerle vazifeli olan bu Ricalullah-ı Kiram, Hazret-i Seyyid-i Kainat’a arz ederek, hali hazırda bulunan ümmet için büyük bir mutluluğa aracı olmuşlardır.

"Bu kırk gün zarfında, her gün bir saat olmak üzere kırk saat Erbain-i Şerif’e niyet ederek geçirmeyi başaran zayıf ümmeti, Hadis-i Şerif'te bildirildiği şekilde, kırk gün boyunca tam anlamıyla samimi olarak cihad eden kimselerin eriştiği mutluluk ve üstünlüğün aynısına eriştirmeye aracı olmuşlardır" Ve bugün, hali hazırda kırk gün süreyle, halis niyet üzere yirmi dört saat zarfında bir saat erbain ile geçirmeyi başaran kimseler, Erbain-i Şerif’in bütün lütufları ile şerefleneceklerdir. 

Bu lütuf ve hediyeden faydalanmayı ümit ederek buna dahil olmak arzu eden kimseler için en basit olan adab, Evvela taze abdest alır. Zilkade-i Şerif'in birinci gecesi bu vazifeye başlar.
124 bin Enbiya ve Mürselin-i Kiram Hazeratı'nın Sünnet-i Seniyyelerini takip edip, onların yoluna girip kırk gün zarfındaki İlahi Lütuflar'la nasiplenmek üzere niyet ediyorum diye başlar.

  • İki rekat Sünnet-i Vudû namazı kılar.
  • İki rekat da şükür namazı kılar.
  • Üç Kelime-i Şehadet getirir. Bu Kelime-i Şehadet ile, Allah’ın birliğini kabul edip ve Resulu’nun peygamberliğini tasdik ettiği gibi bütün Peygamberan Hazeratının peygamberliklerini de tasdik eder.
  • 70 istiğfar çeker. (Bu istiğfar ile yetmiş yıllık günahının affını Cenab-ı Haktan diler) 
  • Bir Fatiha-i Şerif, 11 İhlas-ı Şerif, birer Muvazeteyn okur.

Bundan bağışlanan fazileti malum usulü üzere Seyyid-i Kainat Aleyhisselam ve Ali ve Ashabihil Kiram Hazeratının, Hususen Vadi el-Selam, Vağd-uz Zeytun, Vağd-us Suba, Zi’rul Ula’da şehit olan Enbiya-i İzam Aleyhimüsselam Hazeratı’nın ve Sülale-i Tahire'den (Peygamber Efendimiz'in soyu) olan ümmetin şehitlerinin mübarek ruhlarına hediye eder.

Sonra bu kırk gün zarfında her gün bir saat vird, zikir ve ibadetle meşgul olmak için niyet eder.

Bir saat belirleyip, kesinleştirmek lazım gelmez hangi saat olursa olsun, bu mübarek günlerde kırk saat zarfındaki cihad ve gayretin, kırk senelik kabul olmuş cihad ve gayrete eşdeğer olacağını gönülden kabul eder. Eğer müsait olursa bir saatten fazlasına da izin vardır.

Bahsedilmiş olan yirmi beş bin Zevat-ı Kiram (Şerefli kişiler), bu kırk gün zarfında, dört gecede bir araya gelirler. Yani birinci on gün nihayetinde, ikinci on gün nihayetinde, üçüncü on gün nihayetinde, dördüncü on gün nihayetinde. Bu 4 gecede, Enbiya ve Mürselin-i Kiram ve özellikle Efendimiz Aleyhisselam mübarek lisanıyla ve bütün Evliya ve Mürşid-i Kiram Hazeratı dahi kendi lisanlarıyla, cümle hayvanatın, cansızların ve ruha sahip olan bütün yaratılmışların lisanlarından ne kadar dua meydana gelirse, bu dört gecede bu ümmeti merhumenin duaları için onlarda dua münacat edeceklerdir.

İşte bu büyük hizmetlerden nasiplenmek ümit ve niyetiyle bu kadarlık olsun ve yani kırk günde birer saat bu niyet üzere geçirmeyi başarmak büyük bir fırsattır.
Bu bir saatlik ibadet, Kurban Bayramına kadar toplam kırk saat tek başına olarak, her gece veya gündüz yapılacak demektir.
Ve Minallahi't-Tevfik.

Erbain-i Şerif Hakkında diğer menkıbe için burayı tıklayınız.

Zatların diğer menkıblerini okumak için lütfen ismine tıklayınız.
Hz. Muhammed S.A.V.
Anahtar Kelimeler
Erbain Erbain-i Şerif Zilkade ayı 40 gün ibadet